Om oss

Amico är en förskola som ligger centralt i Trelleborg. Vi arbetar efter Montessoripedagogiken.

Om Amico

Amico är en förskola som ligger centralt belägen i Trelleborg.

Vi arbetar efter Montessoripedagogiken, vilket innebär att vi alltid utgår från det enskilda barnet och dess behov. Vi ser barnen som kompetenta och låter dem klara mycket själva. På så sätt stärks deras självförtroende och självkänsla.

På Amico satsar vi på små barngrupper och hög personaltäthet. Hos oss finns för närvarande tio pedagoger, en köks- och städansvarig samt omkring 45 barn uppdelade i tre avdelningar: 

  • Junibacken: 1-3 års avdelning
  • Körsbärsdalen: 3-5 års avdelning
  • Saltkråkan: 3-5 års avdelning

Den fysiska miljön är mycket viktig för oss. Vi vill att barnen ska omges av en estetiskt tilltalande miljö med ljusa och lugna färger, både inomhus och utomhus.

Hos oss är miljön planerad och barnen har allt det viktigaste tillgängligt. Vi har bland annat en trädgård där både små och stora barn kan leka. Vi har även en asfaltsplan som lämpar sig perfekt för olika bollsporter.

Förskolan har även tre cargocyklar som har plats för fyra barn vardera. Med dem cyklar vi till skogen och stranden eller något annat närliggande område. Alla barn får följa med på cykelfärd minst en gång i veckan.

Vi ger oss även ofta ut på promenader för att utforska omgivningen. Varje avdelning följer ett genomtänkt veckoprogram som består av både utevistelse och planerade aktiviteter inomhus.

Amico tar även hänsyn till miljön på flera sätt. Bland annat gör vi medvetna val när vi köper in nya möbler och material och väljer då främst naturmaterial.

Lunchen får vi caterad till förskolan och den består i den mån det går av svenskt kött och ekologiska varor. Frukost och mellanmål förbereder vi själva på förskolan.

 

 

                                              Förskolan drivs av:

Petra Enehov, rektor,delägare.

Alma Ramic

Biträdande rektor,delägare

Vi som arbetar här:

Viveca Ajerstam, leg förskollärare.

Rasmine Sonne, barnskötare.

 

Filippa Suhonen,barnskötare .

Jenny Holsbrink leg. förskollärare

Emelie Ekberg, brnskötare

Zikra Ghazi 

Diplomerad småbarnspedagog

Ida Enehov, utbildad
Montessoriassistent

Mollika Um ,vikarie

Hitta hit

Algatan 47
231 42 Trelleborg

Hitta hit

Algatan 47
231 42 Trelleborg

Kontakt

072 - 331 65 15
info@forskolanamico.se

Kontakt

072 - 331 65 15
info@forskolanamico.se